Aeg-Electrolux B9820-5-A Receptář Strana 27

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 44
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 26
27RECEPTY
FARMARSKY CHLEB
Pøísady do tìsta:
polosvìtlá mouka 400 g
žitná mouka 150 g
sùl 10 g
droždí 20 g
mléko 200 g
voda 200 g
Pro farmáøský chléb tmavý se mùže polosvìtlá mouka nahradit tmavou
chlebovou pšeniènou moukou.
Pøíprava tìsta:
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce, pøidáme ostatní pøísady a
zpracujeme na vláèné tìsto. Tìsto necháme pøikryté kynout
30-40 minut, bìhem této doby je 2 až 3 krát promícháme.
Koneèná pøíprava:
Tìsto rozdìlíme na 2 kusy, vytvarujte kulaté bochníky a zakryté je
necháme kynout asi 20 minut. Pøed peèením bochníky tìsta lehce
posypeme moukou a naøízneme do køíže ostrou èepelí do hloubky asi
3mm.
BILY CHLEB
Tìsto:
1 kg mouky
1 kostka èerstvého droždí nebo 2 balíèky suchého droždí
650 ml mléka
15 g soli
Mouku a sùl nasypeme do velké mísy. Droždí rozpustíme ve vlažném
mléce a pøidáme k mouce. Vše zpracujte na vláèné tìsto. Podle kvality
mouky mùžeme pøidat trochu mléka, aby bylo tìsto hezky vláèné.
Tìsto necháme vykynout do dvojnásobného množství.
Pak ho rozdìlíme na dvì poloviny, vytvarujeme z nìho dva podélné
chleby a položíme na plech vyložený papírem na peèení.
Nyní necháme chleby ještì o polovinu vykynout. Pøed peèením je trochu
poprášíme moukou a ostrým nožem provedeme 3-4 pøíèné øezy do
hloubky alespoò 1 cm.
Zobrazit stránku 26
1 2 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 43 44

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře