Smícháním vajec, zakysané smetany a koření si připravíme náplň. Poté přidáme sýr.
Přelijeme náplň přes slaninu.
– Doba pečení: 45 minut
– Poloha roštu: 1
Koláč z kozího sýra
Ingredience na těsto:
• 125 g mouky
• 60 ml olivového oleje
• 1 špetka soli
• 3–4 polévkové lžíce studené vody
Ingredience na vrchní vrstvu:
• 1 polévková lžíce olivového oleje
• 2 cibule
•sůl a pepř
•1 lžička nasekaného tymiánu
• 125 g sýru ricotta
• 100 g kozího sýra
• 2 polévkové lžíce oliv
•1 vejce
• 60 ml smetany
Ostatní:
• Černá pečicí forma, vymazaná, průměr 28 cm
Příprava:
Mouku, olivový olej a sůl dáme do mísy a smícháme, dokud směs nepřipomíná strouhanku.
Přidáme vodu a uhněteme těsto. Těsto dáme na pár hodin do chladničky.
Pak těsto vyválíme a dáme do vymaštěné černé pečící formy. Propíchneme spodní vrstvu
těsta vidličkou.
Do pánve dáme 1 lžíci olivového oleje. Oloupeme cibule, nakrájíme na tenké plátky a v oleji
podusíme asi 30 minut v zakryté pánvi. Osolíme a opepříme a přidáme 1/2 lžičky nasekané
petržele.
Cibuli necháme trochu vychladnout, pak rozprostřeme na těstě.
Pak na vrchu rozprostřeme sýr ricotta a kozí sýr a přidáme olivy. Posypeme 1/2 lžičkou na-
sekaného tymiánu.
Smícháním vajec a smetany si připravíme náplň. Náplň přelijeme přes koláč.
– Doba pečení: 45 minut
– Poloha roštu: 1
Pudinkový koláč
Přísady:
• 1,5 plátu originálního švýcarského lístkového těsta (rozváleného na čtverec)
• 500 g strouhaného ementálu
• 200 ml smetany
Recepty pro Podporované vaření
45
Komentáře k této Příručce