
27Èistenie a starostlivost’
Zaváracia tabu¾ka
Uvádzané zaváracie èasy a teploty sú orientaèné hodnoty.
Èistenie a starostlivost’
1 Varovanie: Pred èistením spotrebiè vypnite a nechajte ochladit’.
Varovanie: Z bezpeènostných dôvodov, neèistite spotrebiè použitím prúdu
pary ani vysokotlakového èistiaceho zariadenia.
Pozor: Nepoužívajte žiadne drsné èistiace prostriedky, ostré èistiace
nástroje ani kefy.
Na èistenie skla dvierok rúry nepoužívajte drsné práškové èistièe ani
ostré kovové škrabky, pretože by mohli poškrabat’ povrch, èo spôsobí
rozbitie skla.
Spotrebiè zvonka
• Prednú stranu spotrebièa utrite jemnou handrièkou navlhèenou vo vlažnom
oplachovacom roztoku .
• Na kovové èelné steny používajte bežne predávané prípravky na ošetrovanie.
• Nepoužívajte žiadne drsné prípravky ani abrazívne hubky.
Zavárané potraviny
Teplota
v°C
Zaváranie kým sa
nezaènú tvorit’
bublinky
v min.
Ïalej varit’ pri
100°C
v min.
Bobu¾oviny
Jahody, èuèoriedky, maliny,
zrelé egreše
160-170 35-45 ---
Nezrelé egreše 160-170 35-45 10-15
Kôstkoviny
Hrušky, dule, slivky 160-170 35-45 10-15
Zelenina
Mrkva
1)
1)Nechajte odstát’ vo vypnutej rúre
160-170 50-60 5-10
Huby
1)
160-170 40-60 10-15
Uhorky 160-170 50-60 ---
Zmes solenej zeleniny 160-170 50-60 15
Kaleráb, hrášok, šparg¾a 160-170 50-60 15-20
Strukoviny 160-170 50-60 ---
Komentáře k této Příručce