
Druh pečení Funkce trouby Úroveň Teplota (°C) Čas (h:min)
Jablečný koláč (2
formy, Ø 20 cm,
položené úhlopříč-
ně)
TRADIČNÍ PE-
ČENÍ
1 180 1:10 - 1:30
1) Troubu předehřejte
Pečení moučníků na jedné úrovni - koláče/cukroví/chléb na plechu na pečení
Druh pečení Funkce trouby Úroveň Teplota (°C) Čas (h:min)
Kynutá pletýnka/
věnec
TRADIČNÍ PE-
ČENÍ
3 170 - 190 0:30 - 0:40
Vánoční štola
1)
TRADIČNÍ PE-
ČENÍ
3 160 - 180 0:40 - 1:00
Chléb (žitný chléb) TRADIČNÍ PE-
ČENÍ
1
- nejprve
1)
230 0:25
- potom 160 - 180 0:30 - 1:00
Zákusky z listové-
ho těsta s krémem/
banánky
1)
TRADIČNÍ PE-
ČENÍ
3 160 - 170 0:15 - 0:30
Roláda
1)
TRADIČNÍ PE-
ČENÍ
3 180 - 200 0:10 - 0:20
Drobenkový koláč,
suchý
HORKÝ
VZDUCH
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Máslový koláč/ko-
láč s cukrovou po-
levou
1)
TRADIČNÍ PE-
ČENÍ
3 190 - 210 0:15 - 0:30
Ovocný koláč (ky-
nuté těsto / piško-
tové těsto)
2)
HORKÝ
VZDUCH
3 150 0:35 - 0:50
Ovocný koláč (ky-
nuté těsto / piško-
tové těsto)
2)
TRADIČNÍ PE-
ČENÍ
3 170 0:35 - 0:50
Ovocné koláče z
křehkého těsta
HORKÝ
VZDUCH
3 160 - 170 0:40 - 1:20
Kynutý koláč s
jemnou náplní
(např. tvaroh, sme-
tana, pudink)
1)
TRADIČNÍ PE-
ČENÍ
3 160 - 180 0:40 - 1:20
Nekvašený chléb HORKÝ
VZDUCH
1 200 - 200 0:08 - 0:15
1) Troubu předehřejte
2) Použijte hluboký plech na pečení.
Užitečné rady a tipy 13
Komentáře k této Příručce