Aeg-Electrolux B6871-4-A R05 Uživatelský manuál Strana 49

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 64
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 48
49
Zaváranie
Funkcia rúry na peèenie: Spodný ohrev
Na zaváranie používajte iba bežne predávané poháre rovnakej
ve¾kosti.
Poháre s uzávermi Twist-Off alebo bajonetovými uzávermi a
kovové nádoby nie sú vhodné.
Na zaváranie používajte 1. zásuvnú úroveò zdola.
Na zaváranie používajte plech. Na plechu je miesto až pre šest’
litrových pohárov.
Poháre sa musia plnit’ do rovnakej výšky a musia byt’ uzavreté.
Poháre ukladajte na plech tak, aby sa navzájom nedotýkali.
Nalejte do plechu pribl. 1/2 litra vody, aby bola v rúre dostatoèná
vlhkost’.
Ihneï keï nálev v prvých pohároch zaèína penit’ (u 1-litrových
pohárov po pribl. 35-60 minútach), rúru na peèenie vypnite alebo
teplotu vrát’te spät’ na 100°C (pozri tabu¾ku).
Zaváracia tabu¾ka
Uvádzané zaváracie èasy a teploty sú orientaèné hodnoty.
Zavárané potraviny
Teplota
C
Zaváranie kým
sa nezaènú
tvorit’ bublinky
v min.
Ïalej varit’ pri
100°C
v min.
Bobu¾oviny
Jahody, èuèoriedky, maliny,
zrelé egreše
160-170 35-45 ---
Nezrelé egreše 160-170 35-45 10-15
Kôstkoviny
Hrušky, dule, slivky 160-170 35-45 10-15
Zelenina
Mrkva
1)
1)Nechajte odstát’ vo vypnutej rúre
160-170 50-60 5-10
Huby
1)
160-170 40-60 10-15
Uhorky 160-170 50-60 ---
Zmes solenej zeleniny 160-170 50-60 15
Kaleráb, hrášok, šparg¾a 160-170 50-60 15-20
Strukoviny 160-170 50-60 ---
Zobrazit stránku 48
1 2 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 63 64

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře