•3 vejce
• 50 g cukru
• 300 g jahod
• 2 polévkové lžíce pistácií
Příprava:
Kuřecí plátky omyjte a osušte. Osolte, opepřete, okořeňte paprikou a kari, pak vložte do pe-
káče. Květák rozdělte na růžičky, 25 minut vařte v páře a pak v mixéru rozmixujte. Přidejte
strouhaný sýr, vejce a smetanu, dochuťte solí a muškátovým oříškem. Květákovou směs
dejte do 6 malých misek vymaštěných máslem. Připravte rýži. Dlouhozrnnou rýži, divokou
rýži, sůl, pepř, zeleninový vývar a vodu dejte půl hodiny před vařením do mísy. Mezitím na-
krájejte červenou papriku na malé kostky a přidejte do rýže. Připravte vanilkový krém s jaho-
dami. Vejce a vaječné žloutky smíchejte s cukrem. Přidejte semínka z vanilkového lusku.
Přilijte mléko a smetanu a dobře promíchejte. Směsí naplňte šálky nebo skleničky do 2/3.
Příprava:
Všechny chody dejte na rošty v troubě (úrovně 1 a 4) a spusťte program. Pečte 40 minut.
Po upečení nechte vanilkový krém vychladnout, naplňte skleničky jahodami a ozdobte pistá-
ciemi. Sceďte kuku
řici a přidejte do uvařené rýže.
– Množství vody v zásobníku: 650 ml
Pokrmy v páře – menu 3
Pstruh s vařenými bramborami a brokolicí. Jako zákusek kokosový krém s mangem.
Ingredience pro pstruha:
• 4 pstruzi
• citrónová šťáva
•sůl, pepř
Ingredience pro vařené brambory:
• 800 g brambor
•sůl
Ingredience pro brokolici s mandlovými plátky:
• 700 g brokolice
• 50 g mandlových plátků
• trochu másla
Ingredience pro kokosový krém s mangem:
• 100 ml mléka
• 350 g sušeného kokosového mléka
•4 vejce
• 80 g cukru
• 1 plechovka manga
Příprava:
Omyjte pstruhy, osušte a pokapejte citrónovou šťávou. Vložte do mísy. Nechte 10 minut
marinovat a pak okořeňte. Oloupejte a rozčtvrťte brambory, vložte do mísy, osolte. Vložte
na rošt v troubě a spusťte program. Omyjte brokolici, rozdělte na růžičky a vložte do mísy.
Připravte kokosový krém s mangem. Smíchejte mléko s kokosovým mlékem. Lehce ušlehej-
te vejce s cukrem a přidejte do kokosového mléka. Směs dejte do 6 mističek na nákypy.
Recepty pro Podporované vaření
67
Komentáře k této Příručce